Tehnologija

Maksimalan učinak,

Maksimalne mogućnosti

LipoLife 3G

Lipolife 3G pojednostavljuje hirurški proces dajući kompletno, all-in-one rešenje koje pokriva sve faze liposukcije, zatezanja kože i transfer masti.

To je prvo integrisano rešenje ove vrste, koje kombinuje višestruke modalitete u kompaktnom, prenosnom i uredno organizovanom sistemu.

Istovremena primena lasera i sukcije pojednostavljuje proceduru i značajno smanjuje trajanje tretmana, termalna energija i jedinstveno radijalno optičko vlakno omogućavaju delotvorno i homogeno zatezanje kože, a prikupljanje masti visoke vitalnosti omogućava uspešnu i direktnu transplantaciju masti.

Tiho delovanje proizvoda LipoLife i dizajn za minimalno zauzimanje prostora daju vam fleksibilnost za izvođenje liposukcijskih procedura u vanbolničkim klinikama pod lokalnom anestezijom, omogućavajući veću bezbednost procedure i privlačnost za pacijente.

Kompaktan dizajn takođe smanjuje suvišne elemente u operacionim salama, a to doprinosi pogodnijem radnom okruženju.

Lipolife 3G je treća generacija Alma Laser liposukcijske tehnologije koja pruža maksimalnu bezbednost i dokazanu kliničku uspešnost. Ova tehnologija postala je ključna usluga koju nude lekari i klinike širom sveta.

machine_how-it-work-3

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA

INFILTRACIJA I SUKCIJA

Veoma tih i snažan aspiracioni sistem sadrži tri pumpe za funkcionisanje velike snage: peristaltičku pumpu za infiltraciju tumescentnih anestetičkih mešavina i dve aspiracione pumpe za sukciju masti.

SIMULTANA PRIMENA LASERA I SUKCIJE

LipoLife 3G sadrži integrisanu kanilu i optički interfejs koji omogućava
istovremenu upotrebu lasera i sukciju. Ovakav jedinstven interfejs omogućava
lekarima lakše prođu kroz tkivo i uklone ćelije masti brže i efikasnije.
Pri primeni laserske energije na tkivo, laser kauteriše krvne sudove,
maksimalno smanjuje krvarenje, oticanje i povrede tela poput hematoma, edema i modrica, a takođe smanjuje postoperativne bolove.

Istovremena primena lasera i sukcije obezbeđuje proceduru koja se sastoji iz samo jednog koraka i značajno smanjuje količinu fizičke snage koja je potrebna za izvođenje liposukcijsih tretmana, posebno u oblastima sa vezivnim tkivom, poput ginekomastije. Ovaj mehanizam pojednostavljuje proceduru, smanjuje ukupno vreme tretmana, sprečava umor lekara i postiže optimalne kliničke rezultate sa smanjenim vremenom oporavka pacijenta

“Sledeća generacija LipoLife sistema kompanije Alma predstavlja veliko otkriće za liposukcijski tretman u mojoj klinici.

Istovremena primena lasera i sukcije značajno smanjuje vreme tretmana i fizički čini celu proceduru mnogo jednostavnijom.

Sistem je kompaktan, ali u isto vreme nudi svu opremu i dodatke koji su nam potrebni, štedeći prostor bez žrtvovanja pogodnosti.”

Dr. Alex Levenberg
Tel-Aviv Sourasky medicinski centar


OPTIMALNA TALASNA DUŽINA

LipoLife 3G koristi talasnu dužinu od 1470 nm koja posebno cilja na vodu u mekom tkivu i ima višu stopu apsorpcije u vodi od svih drugih konkurentnih uređaja. Ovo omogućava optimalno uklanjanje masti uz minimalno oštećenje tkiva. Laserska energija se primenjuje sa malom gustinom snage za maksimalnu bezbednost, a time se smanjuje rizik od opekotina.


PREDNOSTI ZATEZANJA KOŽE

Pored postizanja delotvorne lipolize, termalna energija koju stvara diodni laser od 1470 nm skuplja postojeći kolagen i vlakna elastina i stimuliše stvaranje kolagena za čvršću kožu zategnutijeg izgleda. Ovo je posebno važno za osetljiva područja poput lica i vrata, kao i za delove sa celulitom. U suštini, LipolIfe cilja direktno na izvor celulita unutar osnovnog strukturnog tkiva. Laserska energija se usmerava na područje ispod kože, odvajajući kožu od masnog tkiva, a pri tome efikasno razdvaja džepove celulita i restruktuira kožu dajući joj glatkiji izgled.

ANGELT™ EMITUJUĆE VLAKNO BEZBEDNO ZA KOŽU

Lipolife 3G koristi jedinstveno Angel™ radijalno vlakno integrisano
u Mercedes kanili sa perforiranim vrhom, koja emituje energiju kružno (360°).
Radijalna primena lasera predstavlja pristup male gustine snage sa mnogostrukim prednostima,uključujući smanjen rizik od opekotina, jednaku podelu energije na prostor koji se leči, brže uklanjanje ćelija masti i pokrivanje veće oblasti tkiva,
a to doprinosi bržem izvođenju tretmana.Kružni obrazac emitovanja vlakna omogućava bezbedno, homogeno i efikasnije zatezanje kože tokom procedure.


Kanila za zatezanje kože LipoTight

Pored prednosti zatezanja kože primenom LipoLife procedure uz pomoć lasera, LipoLife 3G takođe nudi namensku kanilu za zatezanje sa ravnim višenamenskim laserskim vlaknom, koje je posebno dizajnirano za zatezanje kože lica i vrata. Laserska energija se primenjuje direktno ispod kože, a iznad hipoderma, za lečenje područja gde se javlja opuštenost kože, poput nazolabijalnih bora, podvaljka i vrata. Kanila za zatezanje kože se takođe može koristiti za doterivanje nakon zatezanja kože lice, uključujući ispravljanje asimetrije ili opuštene kože.

Transfer masti na licu mesta sa visokom održivošću masti

Autologni prenos masti za oblikovanje mekog tkiva sve je popularniji poslednjih godina. Direktna dostupnost masti pacijenta, njena prirodna integracija u primajuće tkivo i stalan potencijal za korekcije čine njenu primenu veoma instrumentalnom. LipoLife 3G postiže stopu vitalnosti masti koja je veća od 95%. Procedura je brza i pogodna sa kompletnom opremom, a to vam omogućava da lako povratite volumen tkiva pacijenta. Sa jedinstvenom LipoLife laserskom tehnologijom, ćelije masti prolaze kroz lizu do polutečnog stanja, stvarajući dve odvojene faze: značajna adipozna faza sa visoko održivim, malim homogenim ćelijama masti i zanemarljivom krvnom fazom, bez uljne faze koja je prisutna kod mehaničke liposukcije. Očuvanje ćelija masti visoke vitalnosti u kombinaciji sa mrežom za filtriranje omogućava kvalitetnu transfer masti i uspešno autologno ubrizgavanje masti, sa dugoročnijim rezultatima.

 

 

 

 

LIPOSENSE™ KONTROLA TEMPERATURE

LipoLife 3G sadrži kanilu osetljivu na temperaturu koja konstantno prati
potkožne temperature tokom lipolize uz pomoć lasera, oblikovanja tela i
procedura na manjim područjima. Laserska energija se primenjuje na
tkivo dok se ne dostigne ciljna temperatura, a time se postiže precizan i
ujednačen tretman. Senzor daje trenutne povratne informacije, dozvoljavajući sistemu da primeni odgovarajući nivo laserske energije na tkivo, pri tome maksimizirajući bezbednost procedure, a intuitivni softver vam omogućava
da definišete maksimalni temperaturni limit za proceduru. Ukoliko potkožna temperatura prekorači limit, sistem će se automatski zaustaviti, sprečavajući termalno oštećenje tkiva. Liposense™ kontrola temperature omogućava vam da izvedete precizno oblikovanje tela sa većom efikasnošću i bezbednijim rezultatima.


PODRUČJA TRETMANA

Svi delovi tela mogu se delotvorno tretirati upotrebom proizvoda LipoLife 3G.
Ovo uključuje oblasti kojima se ne može lako pristupiti upotrebom konvencionalne liposukcije, kao što su brada, vrat, kao i veće oblasti sa značajnim masnim naslagama. Pored toga, LipoLife 3G pojednostavljuje specijalizovane tretmane kao što je fibrozna ginekomastija.

“Lipolife 3G nam omogućava da dođemo do održivih ćelija masti visokog kvaliteta, brzo i jednostavno za direktnu transplantaciju. Njegova jednostavna integracija sa liposukcijskim procedurama čini ga pogodnim i veoma efikasnim rešenjem za ukupno oblikovanje tela.”

Dr. Gerhard Sattler, Dermatolog
Rosenpark klinika, Darmstadt, Nemačka